Vesti

Short cut festival 31. avgusta i 1. septembra

naslovJedneVesti
27.08.2019

Četvrti Međunarodni festival kratkometražnog filma Short cut Inđija, održaće se na otvorenoj sceni kod Kuće Vojnovića 31. avgusta i 1. septembra. Selekciona komisija imala je veoma zahtevan posao da pregleda blizu tri hiljade filmova iz celog sveta pristiglih na konkurs koji je trajao od 1. maja do 5. jula, i odabere najbolje koji će se takmičiti za nagrade u sve četiri kategorije( turizam, ekologija, život i animirani film), specijalnu nagradu  kao i Gran Pri  festivala.

U okviru pratećeg programa, u galeriji Kuće Vojnovića biće organizovana izložba fotografija „Objektiv(n)i“. U cilju promocije kratkometražnog filma i podsticanja mladih da se bave ovim vidom filmske umetnosti i ovogodišnji festival otvoriće učenički filmovi, tačnije dva filma učenika OŠ „Jovan Popović“ iz Inđije autora Luke Savića i njegovih drugara.

Festival Short cut realizuje se uz pomoć Turističke organizacije opštine Inđija i Kulturnog centra Inđija a pod pokroviteljstvom Opštine Inđija. Prijatelji festivala su JP „Ingas“, JP „Ingrin“ i JKP „Komunalac“ Inđija.  

Program festivala:

31. avgust

18.00 - Otvaranje izložbe fotografija  u galeriji Kuće Vojnovića,
18.30 - Svečano otvaranje Međunarodnog festivala kratkometražnog filma Short cut. Festival otvaraju dva filma, radovi učenika OŠ „Jovan Popović“ iz Inđije,
19,00 - projekcije odabranih filmova,
20, 30 – koktel.

1. septembar

19.00 - projekcije  odabranih filmova,
20.30 - proglašenje pobednika, dodela nagrada zatvaranje festivala i koktel.

PRETRAGA VESTI
Tekst:
Datum: