Vesti

Strelcima zlato na prvenstvu Vojvodine za pionire

naslovJedneVesti
17.09.2020

Nakon završetka sezone gađanja malokalibarskim oružjem, za strelce Srbije su odmah nastavljena takmičenja vazdušnim oružjem. Po planu Streljačkog saveza Srbije u prvom delu sezone(septembar i oktobaru) na programu će biti takmičenja za mlađe kategorije strelaca (pioniri, kadeti i mlađi juniori) koja je trebalo da budu održana u martu i aprilu ove godine. Do odlaganja je došlo zbog poznate situacije sa virusom Kovid 19.

Prvo takmičenje za strelce iz Inđije, bilo je prvenstvo Vojvodine za pionire koje je održano u Pančevu 06. 09.2020. godine. Nastupilo je 11 takmičara Mladosti a nisu izostale ni medalje. Ekipe pionira i pionirki su još jednom pokazale svoju dominaciju i ubedljivo su osvojile zlato. Time su potvrdili da pobeda u ligi Vojvodine nije bila slučajna.

Pojedinačni rezultati su nešto skromniji, duga takmičarska pauza je ostavila traga ali je ipak Lukač Jovan uspeo da osvoji srebro a zlato mu je izmaklo zbog slabije zadnje serije. Na korak od medalje je bila četvoroplasirana pionirka Džonić Lana koja zbog intenzivnog rada na MK pušci nije uspela sa svega nekoliko treninga da ostvari rezultat vazdušnom puškom na koju je navikla.

U Novom Sadu je održano finale lige Vojvodine za kadete i mlađe juniore. Ekipa mlađih juniora je osvojila drugo mesto, a pojedinačne medalje su osvojili Bojić Strahinja – bronzu i Džonić Lana – srebro.

Sezona se nastavlja u subotu,19.septembra, kada je u Smederevu na programu finale Kupa Srbije za pionire, kadete i mlađe juniore. Na ovo takmičenje, među deset najboljih u Srbiji, plasiralo se šest takmičara Mladosti.

PRETRAGA VESTI
Tekst:
Datum: