Vesti

Sedam miliona dinara za dogradnju i opremanje objekta vrtića „Neven“, od Ministarstva 80% sredstava

naslovJedneVesti
04.08.2020

Pored izgradnje novog vrtića, uskoro će početi dogradnja i opremanje objekta „Neven“ Predškolske ustanove „Boško Buha“. Vrednost radova iznosiće nepunih sedam miliona dinara a značajna sredstva, tačnije 80 procenata, obezbedilo je Ministarstvo bez portfelja zaduženo za demografiju i populacionu politiku. Ostatak sredstava, tačnije 1.2 miliona dinara, finansiraće Opština Inđija.

Planiranim radovima vrtić će dobiti dodatne dve sobe za mališane i sa pratećim prostorijama objekat će se proširiti za 235 kvadratnih metara. Jedna soba biće namenjena za jaslenu grupu, odnosno decu uzrasta do dve godine, a druga za mešovitu grupu uzrasta od tri do pet godina. Proširenjem upisaće se dodatnih 50 dece.

Projektom su definisani pripremni, zemljani, zidarski, betonski, električni i tesarski radovi. Izvršiće se termička i hidroizolacija podova i zidova i postaviće se keramičke podne i zidne pločice prve klase. Dakle, objekat će biti izgrađen najkvalitetnijim materijalima koji će u potpunosti zadovoljiti najstrože uslove za boravak mališana.

PRETRAGA VESTI
Tekst:
Datum: