Назад
Почели интезивни радови на реконструкцији градског базена

19.05.2017

Почели интезивни радови на реконструкцији градског базена

Као што је и најављено, ове недеље почели су интезивни радови на реконструкцији градског базена у Инђији. После неколико деценија, инђијски базен дочекаће посетиоце са сасвим новим изгледом који ће се употпунити и новим садржајем. По речима в.д. директора Установе спортски центар Илије Трбовића, најкасније до 5. јуна се очекује завршетак свих грађевинских радова на базену.

„Завршетком грађевинских радова почињемо редовне припреме које се одвијају као и сваке године. Почетак рада базена се очекује 15. јуна и сви посетиоци су добродошли“, рекао је Трбовић.

Осим спољашњег изгледа, Спортски центар је купио усисивач за чишћење базена који ће олакшати одржавање чистоће базена. Такође, набављен је и кварцни песак како би квалитет воде задржао током целе сезоне. Председник општине Владимир Гак изразио је задовољство што се у целој општини изводе или припремају услови за извођење радова.  

„Наравно да је на базену потребно још улагања да би изгледао онако како ми желимо, али то је немогуће урадити све за једну годину. Неко није био у стању да за 20 година уложи један једини динар док смо ми за ову годину определили нешто више од 10 милиона динара за реконструкцију, а наредне године планирамо да уложимо додатна средства. Тако ће наш базен следеће године добити потпуно нови изглед, на радост свих грађана који воле да га посећују“, изјавио је Гак.

Да подсетимо, последња озбиљна реконструкција инђијског базена рађена је пре више од двадесет година.

Слике можете погледати овде.Galerija slika