Umalo Santrač u 89. minutu

28.08.2006

Umalo Santrač u 89. minutu

Fudbaleri Inđije izborili su u premijernom predstavljanju pred svojom publikom samo remi protiv neugodne ekipe iz Šapca. U predivnom ambijentu pred preko 2.000 gledalaca nisu uspeli da savladaju čvrstu odbranu Mačve, koji su tako sačuvali tradiciju nepobedivosti na inđijskom terenu.

Domaćin je imao početnu inicijativu. Livaja je u 17 minutu silovito prošao po desnoj strani, a odbrana Mačve je krajnjim naporom izbacila loptu u korner. Skorupan je u 19. minutu šutirao oštro po zemlji, ali zamalo pored desne stative gola Šapčana. Šapčani u pripretili u 21. minutu, Aćimović je opštro šutirao iz daljine, a Tonkovićem udarac u 39. minutu Blanuša je izbacio u korner. Skorupan je krajem prvog poluvremena šutirao preko gola.

U drugom delu videli smo obostrano nešto oprezniju igru. Treneri Bogićević i Đuričić opredelili su se za zatvoreniju varijantu. U 67. minutu, nakon prodora Livaje, stvorila se gužva u kaznenom prostoru gostiju, a odbrana Šapčana izbacija je loptu u korner. Juričić je u 77. minutu okušao sreću iz slobodnog udarca sa preko 30 metara, ali je lopta završila preko gola. Šut Ćazića sa 20 metara, golman domaćih Dević uspeo je da ukroti. Poslednju priliku Inđijci su imali u 89. minutu. Santrač je izveo slovodan udaras sa 25 metara, golman Vranić je loptu kratko odbio, stvorila se gužva kou su odbrambeni igrači Mačve rasčistili izgacivanjem lopte u korner.
Kada se saberu sve prilike i učinak obe ekipe u ovoj prvoj prvenstvenoj utakmici, oba protivnika mogu biti zadovoljna nerešenim rezultatom.

Sportski žurnal, Dušan Milovanović