Zabavna škola fudbala za decu

22.08.2006

Zabavna škola fudbala za decu

Predsednik opštine Titel Milivoje Petrović i zamenik predsednika Opštine Inđija Siniša Filipović, potpisali su juče pismo o međusobnim namerama o saradnji u programu zabavne škole fudbala, koja će se prva tri dana odvijati u Titelu, a potom u Inđiji. Po rečima predsednika Petrovića, navedena škola predstavlja humanitarno - nepolitički projekat po programu UEFE, a uz pomoć vlada Danske, Švedske, Finske i Norveške.
Najvažniji aspekt projekta je upravo igra, a rezultat fudbalskih utakmica nije toliko bitan, koliko da se deca uključe u program, te od ranog detinjstva steknu sportske navike. Projekat će okupiti brojne kvalifikovane trenere, a nastojaćemo da se deci i nakon zabavne škole organizuje dečji fudbal i druženja. Upornost u treniranju će se isplatiti, ali zajednički projekat s Inđijom nije i jedini u interesu razvoja dece - istakao je Petrović.
Instruktor škole i supervizor projekta Sava Soldatović je dodao da je čitava koncepcija zasnovana na pomirenju dece i trenera - instruktora iz bivših jugoslovenskih republika. Za potrebe zabavne škole fudbala, obezbeđena je oprema u visokom novčanom iznosu, a svakoj školi učesnica u projektu će ostati samo oko 150 lopti, kao i ostale sportske opreme. Osim fudbala predviđene su i igrice iz detinjstva: ćorave bake, preskakanje konopca, takmičenje u tenisu, košarci i prenošenju štafetnih palica.
Sa titelskom Opštinom, Inđija je i do sada imala veoma uspešnu saradnju, te nije reč o prvom susretu dve opštine, pa je i logično da je Titel za partnera izabrao Inđiju, a zamenik inđijskog predsednika Siniša Filipović se zahvalio na tome. On je rekao da je veoma dobro da se deca iz bivših jugoslovenskih republika sretnu u sportskom duhu, razmene iskustva i međusobno se upoznaju ne samo na sportskom planu. Poželeo im je lep provod i dobre rezultate, kao i dobru buduću komunikaciju, koju mogu da nastave savremenim načinom kao što je SMS ili imejl, pritom izrazivši nadu da će Inđija biti dobar domaćin.

     
Dnevnik, Gordana Umičević