Dve medalje za Gaćešu na Velikoj nagradi Novog Sada

28.08.2019

Dve medalje za Gaćešu na Velikoj nagradi Novog Sada

Strelac inđijske Mladosti Gaćeša Dimitrije osvojio je 2 bronzane medalje na velikom međunarodnom turniru koji je održan u Novom Sadu od 22. do 25. avgusta.

Gaćeša je nastupio u dve streljačke discipline malokalibarskom puškom: trostav 3 h 40 metaka i 60 metaka ležeći stav. Iako rezultat u trostavu od 1147 krugova nije najbolji Gaćešin rezultat, on je Dimitriju ipak doneo 2. mesto u konkurenciji juniora iza kolege iz reprezentacije Ivanović Marka a ispred Šveđanina Gridena. Raduje činjenica da je Gaćeša ostvario dobre rezultate u klečećem i stojećem stavu koji su tehnički zahtevniji a problemi su se nastavili u ležećem stavu koji nikako ne ide Gaćeši ove sezone. 

Prilika za ispravku grešaka bio je nastup u disciplini 60 metaka ležeći pa je uz određene korekcije Gaćeša napravio svoj najbolji rezultat sezone od 611,5 krugova i nagovestio da se do odlaska u Bolonju, sa ovako dobrim ležećim, i rezultat u trostavu može znatno popraviti.

Turnir je okupio preko 400 strelaca iz 14 zemalja u raznim disciplinama puškom i pištoljem u kategorijama juniora i seniora. Prve zvezde turnira bili su sjajni reprezentativci Rusije, koji su umesto na Svetskom Kupu u Riju, nastupili na novosadskom turniru.

Za Gaćešu i ostale juniorske reprezentativce Srbije ovo je bila poslednja takmičarska provera forme pred prvenstvo Evrope koje se od 12. do 16. septembra održava u Bolonji u Italiji.

Na turniru u Novom Sadu nastupilo je još dva takmičara Mladosti: Bojić Strahinja i Mihajlović Veljko, koji su najavili da će, uz intenzivan trening, sledeće sezone nastaviti da podižu nivo svojih rezultata.

Strelci Mladosti, osim Gaćeše, odlaze na dugo očekivanu takmičarsku, ali ne i trenažnu  pauzu, koja će potrajati do 6. oktobra, kada je na programu prvo takmičenje sezone 2019/2020. godine.