Gaćeša sa reprezentacijom Srbije osvojio 4. mesto na Evropskom prvenstvu

13.08.2019

Gaćeša sa reprezentacijom Srbije osvojio 4. mesto na Evropskom prvenstvu

Juniorska reprezentacija Srbije osvojila je 4. mesto na Evropskom prvenstvu u pucanju malokalibarskom puškom, a jedan od članova bio je i član inđijske Mladosti Dimitrije Gaćeša.

On je upucao 1158 krugova, što je za tri kruga više od dosadašnjeg ličnog rekorda. Dimitrije je ovim najavio visoke mogućnosti i sa pravom je jedan od kandidata koji će skoro sigurno nastupiti na Prvenstvu Evrope koje se održava u septembru u Bolonji.

Uz Dimitrija, članovi ove sjajne generacije juniora Srbije bili su i Kragujevčanin Ivanović Marko i Beograđanin Mitrović Aleksa, a ostaće zapisano da su na nastupu u Plzenu oborili državni rekord za 40 krugova.

Našoj reprezentaciji bronzana medalja je izmakla za samo 4 kruga. Zlato i srebro pripalo je reprezentacijama Francuske i Rusije a bronza Italiji.

Prvi naredni test za inđijske strelce je prvenstvo Srbije MK puškom za seniore koje se održava u Novom Sadu 17. i 18. avgusta. Uz Gaćešu, na ovom prvenstvu od strelaca Mladosti nastupiće i Mihajlović Veljko i Bojić Strahinja.