VRHUNSKA ZABAVA NA BAZENU: Kikinda osvojila prvo mesto na Igrama na vodi

24.07.2019

VRHUNSKA ZABAVA NA BAZENU: Kikinda osvojila prvo mesto na Igrama na vodi

Na gradskom bazenu u Inđiji sinoć su održane druge kvalifikacije za Vojvodinu  Međunarodne manifestacije City Games.

Šest timova u šest igara pokazalo je svoju spretnost ali i timski duh. Gradovi Sombor, Kikinda, Osečina, Šabac, Ruma i Inđija dali su sve od sebe kako bi svoj grad doveli do polufinala.

Borba je bila oštra ali ravnopravna. U prvoj igri vino Kikinda osvaja najviše poena i time zauzima prvo mesto na tabeli, međutim, već u drugoj igri na prvo mesto izbija ekipa iz Sombora i tu ostaje sve do samog kraja. Kada su već svi pomislili da će zlatnu medalju Somborci staviti oko vrata, poslednja igra veslo pravi potpuni preokret. Ekipa iz Sombora zakazala je u veslanju pa nakon poslednje igre zlato ipak ide u Kikindu. U polufinile prolazi i ekipa iz Sombora, koja igru završava na drugoj poziciji, jer se ekipa Kikinde već plasirala za polufinale pobedom na kvalifikacijama u Subotici. Na trećem mestu, sa bronzom oko vrata završavaju momci i devojke iz Rume a iza njih se ređaju Osečina, domaći tim iz Inđije i Šabac.

Domaća ekipa imala je punu podršku navijača i zato obećava da će se za sledeću godinu bolje spremiti.

„Publika je bila neverovatna! Žao nam je što nismo uspeli da ostvarimo bolji rezultat ali protivnici su bili dosta jaki. Sledeća godina je naša“, kaže kapiten Inđije.

Somborci kući idu sa srebrnom medaljom ali ipak su srećni jer su prošli u polufinale.

„Našoj sreći nema kraja. Od sutra vežbamo za polufinale. Igraćemo ispred domaćih navijača tako da ćemo imati dodatan podstrek da budemo bolji“, rekao kapiten Sombora.

Kikinda je drugi put zauzela prvo mesto i potpuno je sigurna da će tako biti i u polufinalu.

„Ponosan sam na svoj tim. Prošle godine smo bili vicešampioni a ove godine smo došli da osvojimo City Games“, uveren je kapiten Kikinde.

Bilo je ovo veče dobre zabave i timkog duha, koje će se pamtiti u Inđiji. A City Games karavan nastavlja svoj put sa sledećom stanicom u Vrbasu, gde će biti održane poslednje kvalifikacije za polufinale u Somboru.

Veliko državno finale održaće se u Čačku, gde će biti odabran šampion City Games -a, koji će predstavljati našu zemlju na Međunarodnom finalu u Sloveniji 2020. godine sa još 16 ekipa iz Evrope.

Fotografije sa takmičenja u Inđiji možete pogledati OVDE.

Galerija slika