Javni poziv za podnošenje zahteva za nabavku novih mašina i opreme u stočarstvu

18.07.2019

Javni poziv za podnošenje zahteva za nabavku novih mašina i opreme u stočarstvu

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede raspisalo je Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva za nabavku novih mašina i opreme za unapređenje primarne poljoprivredne proizvodnje u stočarstvu u 2019. godini.

Podsticaji obuhvataju investicije u nabavku novih mašina i opreme za:
1) za pripremu, distribuciju i skladištenje koncentrovane i kabaste stočne hrane;
2) za manipulaciju i distribuciju čvrstog, polutečnog i tečnog stajnjaka;
3) kojom se štiti dobrobit životinja;
4) za vaganje, usmeravanje i obuzdavanje životinja;
5) za proizvodnju konzumnih kokošijih jaja;
6) za pčelarstvo.

Pravo da konkurišu imaju fizička lica (nosioci poljoprivrednih gazdinstava), preduzetnici, privredna društva, zemljoradničke zadruge, srednje škole i naučnoistraživačke organizacije u oblasti poljoprivrede.

Podnosilac zahteva ostvaruje pravo na podsticaje ako je vrednost investicija za koje se podnosi zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje jednaka ili veća od 80.000 dinara i ako je iznos pojedinačnog računa jednak ili veći od 25.000 dinara i ako je na računu iznos za svaku pojedinačnu investiciju iz Tabele jednak ili veći od 25.000 dinara. Kod investicija u pčelarstvo, investicija mora biti jednaka ili veća od 50.000 dinara, a iznos pojedinačnog računa i iznos za savaku pojedinačnu investiciju iz Tabele jednak ili veći od 20.000 dinara.

Zahtev za odobravanje prava na podsticaje podnosi se  od 10. jula do 30. avgusta tekuće godine.

Najviši iznos podsticaja koji korisnik može da ostvari u jednoj kalendarskoj godini je 1.500.000 dinara, odnosno 3.000.000 ukoliko je investicija vezana za proizvodnju konzumnih kokošijih jaja.

Pravilnik možete pogledati OVDE.
Javni poziv možete pogledati OVDE.

Za više informacija i potrebnu dokumentaciju obratite se Agenciji za ruralni razvoj opštine Inđija, Vojvode Stepe 48 ili na telefon 022/55-60-60.