Tokom leta obimni radovi u svim školama

05.07.2019

Tokom leta obimni radovi u svim školama

Tokom letnjeg raspusta izvodiće se radovi u svim školama na teritoriji opštine Inđija, od rekonstrukcija školskih sala, mokrih čvorova, krečenja sala i hodnika do nabavke opreme, alata i mobilijara za održavanje nastave.

Sve što su direktori osnovnih i srednjih škola predložili a Opština može da finansira, biće urađeno tokom leta, izjavio je nakon sastanka Sistema 48 predsednik opštine Inđija Vladimir Gak.

„Često zameram direktorima škole što ne predlažu u svojim planovima i programima i više stvari jer bi mogli da izdvojimo još sredstava. Ne mogu ja da znam svaki deo škole koji je neophodno popraviti, to je zadatak direktora da kaže i traži, a onda mi nalazimo načine kako to da finansiramo“.

Gak je istakao da je neophodno da svi unapred i strateški razmišljamo kako ne bi gubili vremena na čekanje na rebalanse, koji se, sa druge strane, ne mogu često praviti.

„Ako budemo tako razmišljali imaćemo dvostruku korist-uspećemo da uradimo sve što zamislimo a drugo stvorićemo našoj deci a i nastavnom osoblju kvalitetnije uslove za školovanje, odnosno održavanje nastave“.

Ove godine investicija u obrazovne institucije na teritoriji opštine Inđija iznosiće oko 70 miliona dinara.