Zatrpali atmosfersku kanalizaciju građevinskim lepkom

04.07.2019

Zatrpali atmosfersku kanalizaciju građevinskim lepkom

Poslednji primer bahatog ophođenja nesavesnih pojedinaca koji su u atmosfersku kanalizaciju u Miletićevoj ulici bacili 10 kanti građevinskog lepka, pokazuje da koliko god se trudili da svi zajedno stvorimo jednu lepu, uređenu, zdravu i funkcionalnu životnu sredinu, postoje osobe koje svojim postupcima ili nedovoljno razvijenoj svesti ugrožavaju celo društvo.

Ovakvi postupci imaju za posledicu potpuno začepljenje kanalizacionog odvoda i time se prilikom velikih padavina stvaraju ogromne količine vode koje ne mogu da oteknu stvarajući velike probleme građanima. I onda se pitamo zašto nešto ne funkcioniše. Moramo znati da svi zajedno činimo sistem i da svako od nas ima odgovornost za svoje postupke.

Intervencijom JP „Inđija put“ odvod je očišćen te se još jednom apeluje na sve građane da čuvaju svoju okolinu i u slučaju da primete bahate pojedince da vrše takve i slične radnje, odmah prijave nadležnim organima kako bi se adekvantnom kaznom sprečili da dalje uništavaju javnu svojinu i ugrožavaju druge.