POSAĐENE NOVE LIPE: Ispravljena nepravda bahatog pojedinca

22.05.2019

POSAĐENE NOVE LIPE: Ispravljena nepravda bahatog pojedinca

U pešačkoj zoni u Ulici Vojvode Stepe posađene su dve nove lipe visine oko 10 metara na mestu na kojem je 1. maja bahati stanovnik opštine Inđija posekao bez dozvole i na svoju inicijativu.

Događaj koji je potresao Inđinčane dobio je epilog vrlo brzim i energičnim merama lokalne samouprave-učinilac vandalskog čina kupio je dve nove lipe ukupne vrednosti oko 2 miliona dinara čime je delimično ispravljena teško naneta šteta javnom interesu građana Inđije.

Radnici Javnog komunalnog preduzeća „Komunalac“ pripremili su teren za sadnju i obezbedili sve preduslove da se nove sadnice prime na istom mestu gde su posečene stare lipe.

Pored brojnih sugrađana koji su pratili tok sadnje, na licu mesta bio je i predsednik opštine Inđija Vladimir Gak koji je istakao da se u Inđiji neće dozvoliti da se bilo ko bahato i vandalski ophodi prema javnoj svojini.

„Dokle god budemo imali prilike da upravljamo gradom nećemo dozvoliti da se neko bahato odnosi prema javnoj svojini“.

Gak je napomenuo da ovo predstavlja jasnu poruku svakom ko se usudi da učini štetu svom gradu da neće proći nekažnjeno.

„Tražićemo od nadležnih organa da se počinilac maksimalno kazni u skladu sa zakonskim okvirima zato što je ta osoba očigledno imala nameru da baš za neradan dan, 1. maj, počini to delo, misleći da će se metodom svršenog čina i neradnim danima taj čin okončati bez posledica“.

Svaka bahatost i grubo ophođenje prema javnoj imovini građana Inđije biće strogo kažnjeno, a svaku učinjenu štetu moraće da plati učinilac nedela. Tako je i ovog puta bilo i tako će biti svaki put kada se neko usudi da uznemirava građane i uništava javnu svojinu.

Da podsetimo, u ranim jutarnjim časovima 1. maja posečene su dve lipe od strane vlasnika čiji se objekat nalazi u pešačkoj zoni u Ulici Vojvode Stepe. Brzom intervencijom nadležne opštinske inspekcije naložene su mere za ispravljanje učinjene štete a o svemu je obaveštena policija koja je izašla na teren i sačinila zapisnik.

Fotografije sadnje novih lipa možete pogledati OVDE.

Galerija slika