Juniori Mladosti šampionski

21.05.2019

Juniori Mladosti šampionski

U konkurenciji juniora strelci Mladosti iz Inđije u sastavu Gaćeša Dimitrije, Mihajlović Veljko i Bojić Strahinja apsolutno su dominirali na Prvenstvu Srbije serijskom vazdušnom puškom osvojivši prvo mesto. Tim redosledom su osvojili i sve tri medalje namenjene pojedinačnim pobednicima. Time su potvrdili prošlogodišnji plasman a nije im puno nedostajalo ni do državnog rekorda.

Na prvenstvu je nastupilo ukupno 409 takmičara u kategorijama pionira, juniora i seniora u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Tom prilikom su nastupili su i dva člana pionirske ekipe – Brdar Nikola i Košnjak Aleksandar, osvojivši pojedinačno zlatnu, odnosno srebrnu medalju. Ekipa je znatno podmlađena jer su Bojić Strahinja i Mihajlović Veljko, prešli u stariju, kadetsku kategoriju.

Podsećanja radi, Bojić je najbolji pionir Srbije za 2018. godinu a Mihajlović je to priznanje osvojio 2015. godine. U konkurenciji pionirki nastupile su dve Inđinčanke u pojedinačnoj konkurenciji-Bošnjaković Tijana je svojim najboljim rezultatom od 183 kruga osvojila šesto a Džonić Lana sa krugom manje 9. mesto.

Sezona se nastavlja 2. kolom Kupa Srbije u trostavu vazdušnom i MK puškom za kadete, juniore i seniore koje se održava u Novom Sadu 08. i 09. juna.