Gaćeša „upucao“ zlato na KUP-u Srbije

24.04.2019

Gaćeša „upucao“ zlato na KUP-u Srbije

Strelac streljačkog kluba Mladost iz Inđije, Gaćeša Dimitrije, uspeo je da se domogne prve zlatne medalje u konkurenciji seniora. Naime, u 1. kolu KUP-a Srbije malokalibarskim oružjem koje je 21. aprila održano u Novom Sadu, Gaćeša je u finalu za seniore u koje je ušao kao petoplasirani nakon osnovnog dela, uspeo da nadmaši sve svoje rivale i osvoji prvu zlatnu medalju u najstarijoj kategoriji.

Osnovni meč, naročito u stojećem stavu, nije bio savršen ali je ipak postignut solidan rezultata od 1127 krugova. To je Gaćeši bilo dovoljno za 4. mesto u juniorskoj konkurenciji.

Da su mu potencijali mnogo veći, Gaćeša je pokazao u seniorskom finalu, kada je uspeo da nadmaši sve svoje rivale u borbi za juniorsku reprezentaciju Srbije ali i nekoliko seniora od kojih su pojedini i povremeni članovi reprezentacije Srbije.

Do 2. kola Kupa, koje se održava 18. i 19. maja, ima dosta vremena da se isprave uočene greške, pa se očekuje i rezultatski napredak Gaćeše.

Strelci Mladosti uzeli su učešća i na memorijalnom turniru „Srboljub Nastić“ u Uljmi. Učestvovalo je 4 takmičara Mladosti koji se pripremaju za predstojeće Prvenstvo Srbije serijskom vazdušnom puškom. Ekipa je osvojila prvo mesto a pojedinačni pobednik je Mihajlović Uroš, takođe član Mladosti.

Sledi kratka Uskršnja pauza a streljačke aktivnosti se nastavljaju kampom za kategoriju kadeta u trostavu vazdušnom puškom, koji se održava u Novom sadu od 01. do 05. maja. Od takmičara Mladosti na kampu učestvuju Košnjak Aleksandar i Džonić Lana, a da li su nešto naučili na kampu imaće priliku da pokažu u prvom kolu KUP-a Srbije u vazdušnom trostavu koji je zakazan za 05. maj. Trener strelaca Mladosti, Alimpijević Dragan, koji je određen za jednog od trenera u kampu, zbog privatnih obaveza otkazao je učešće.