Dve titule za strelce Mladosti na Prvenstvu Srbije

09.04.2019

Dve titule za strelce Mladosti na Prvenstvu Srbije

Ekipa mlađih juniora i kadeta streljačkog kluba „Mladost“ osvojili su titulu šampiona Srbije na Prvenstvu Srbije održanom u Beogradu. Koliko je borba bila neizvesna pokazuje podatak da su mlađi juniori u finalu pobedili vršnjake iz Novog Beograda za svega 0.1 krug, dok su kadeti bili značajno ubedljiviji.

U pojedinačnom takmičenju istakao se Veljko Mihajlović koji je uz lični rekord osvojio bronzanu medalju. Slabiji rezultat je ostvario najbolji inđijski strelac Dimitrije Gaćeša koji je zbog dva slabija hica morao da se zadovolji sa šestim mestom.

Od ženskog dela ekipe se nije previše očekivalo tim pre što je kadetkinja Bulić Aleksandra, koja u poslednje vreme dosta dobro puca, odlučila da ne učestvuje na ovom prvenstvu. Ipak značajno je istaći lične rekorde koje su ostvarile Džonić Lana i Brdar Aleksandra a i prvi nastup u gađanju na elektronske mete mlade nade Mladosti-Bošnjaković Tijane.

Prvenstvo Srbije je okupilo 185 strelaca iz cele Srbije a inđijska ekipa je učestvovala sa sedam takmičara.

Sezona se nastavlja sledeći vikend u Zrenjaninu i Pančevu gde će se održati prvenstva Vojvodine za pionire, juniore i seniore serijskom vazdušnom puškom, a Gaćeša Dimitrije će 13. aprila nastupiti u konkurenciji juniora na međunarodnom turniru „Ištvan Poljanac“ u Beogradu.