Za vikend „Balkanska međa“

21.03.2019

Za vikend „Balkanska međa“

Predstojeći vikend rezervisan je za dugo najavljivani ratni film „Balkanska međa“ koji će se prikazati u terminima od 18 i 20.30 časova.

Neposredno posle ratnog plamena u Bosni, na Balkanu raste novo žarište. Sukobi Srba i Albanaca na Kosovu nekontrolisano rastu, srpske snage pokušavaju da potisnu terorističku „Oslobodilačku vojsku Kosova“. Međunarodna zajednica optužuje vladu u Beogradu za prekomernu upotrebu sile i bez saglasnosti Ujedinjenih nacija NATO počinje bombardovanje Srbije.

Inspirisan ovim istorijskim događajem, film „Balkanska međa“ nam prikazuje tajnu operaciju grupe ruskih specijalaca koja iz Moskve dobija naređenje da pre NATO trupa zauzme aerodrom „Slatina“ u Prištini i zadrži ga dok ne stigne pojačanje.

Dok se čeka pojačanje ruskog bataljona stacioniranog u Bosni, specijalni tim predvođen Andrejem Šatalovim (Anton Pampušni) i Bekom Ethoevim (Jurij Kucenko) kojima se pridružuje pripadnici MUP-a Byk (Miloš Biković) i Fadilj (Aleksandar Radojičić), vode nemilosrdni rat protiv komandanta albanske terorističke grupe Smuka (Aleksandar Srećković).

Ulaznice po ceni od 250,00 dinara mogu se kupiti na blagajni KC-a na dan prikazivanja filma od 15 do 20.30 časova.

Inserte iz filma možete pogledati OVDE.