Mladi „Željini“ karatisti odlični na Prvenstvu Vojvodine

12.03.2019

Mladi „Željini“ karatisti odlični na Prvenstvu Vojvodine

Sportska hala u Inđiji bila je puna sa oko 500 kvalifikovanih takmičara i još toliko gledalaca u publici koji su budno pratili Prvenstvo Vojvodine u karate sportu za nade i pionire.

Karatisti inđijskog Železničara okitili su se sa pregršt medalja. Mladi borbaši „Želje“ su opravdali poverenje ciljne grupe razvoja karate sporta-naime prva mesta izborili su Stefan Bjeljac u kategoriji -40kg i Luka Mitrić +45kg, drugo mesto izborio je Mateja Jajić -30kg, dok su treća mesta zauzeli Maša Ninković -40 kg, Vuk Malić i Luka Popović -50kg.

U katama takođe odlični plasmani, naime Stefan Bjeljac i Filip Lazić zauzeli su prva mesta u svojim godištima, drugo mesto izborila je Maša Ninković u kategoriji nade apsolutni nivo, dok su treća mesta izborili poletarci Jovan Popović i Jovana Mučibabić, kao i Tamara Stanković i Aleksa Lajbenšperger kod pionira.

Na korak do pobedničkog postolja bili su Ognjen Lukač, Filip Lazić i Aleksa Lajbenšperger u borbama kao i Dunja Stojiljković, Teodora Čanković i Luka Žarković u katama.