Veliki uspesi „Željinih“ karatista

06.03.2019

Veliki uspesi „Željinih“ karatista

Seniorke Železničara bile su više nego uspešne na seniorskom Prvenstvu Vojvodine u karateu koje je održano 24. februara u Staroj Pazovi. Naime, Marija Bogovac okitila se zlatnom medaljom u kategoriji +68kg, dok je prošlogodišnja prvakinja Vojvodine u kategoriji -61kg Monika Jurišić osvojila drugo mesto.

Ni juniori i kadeti Železničara nisu zaostali za svojim klupskim kolegama. Na prestižnom međunarodnom turniru „Aranđelovac open“ junior Stefan Lemajić je potvrdio dobru formu izborivši drugo mesto u kategoriji -68 kg, dok je kadet  Miahilo Grubić izborio treće mesto u kategoriji -52kg.

Veoma uspešan nastup mladih karatista Železničara koji su takmičili u nedelju na Prvenstvu Srema za nade, poletarce i pionire u sportskoj hali ''Park'' u Staroj Pazovi.

Po prvi put nastupili su nade i pioniri u borbama na Prvenstvu Srema za nade, poletarce i pionire koji su ostvarili izuzetne rezultate-prva mesta izborili su u nadama Ognjen Lukač u kategoriji -42kg, kod pionira Luka Mitrić +45kg, Stefan Bjeljac -40 kg, Filip Lazić -35 kg i Mateja Jajić -30 kg. Druga mesta izborili su Luka Popović -44 kg i Aleksa Lajbenšperger -40kg, dok su treća mesta izborili Maša Ninković -40kg u nadama i Vuk Malić -50kg u borbama.

U katama prva mesta izborili su Aleksa Lajbenšperger i Bjeljac Stefan kod pionira kao i Jovan Popović i Luka Žarković kod poletaraca, svako u svom godištu. Druga mesta osvojili su Maša Ninković u apsolutnom nivou kod nada, Vuk Malić kod pionira i Teodora Čanković i Nađa Ljukovčanin kod poletaraca. Treća mesta izborili su Filip Lazić u B klasi i Dajana Ćirić u D klasi kod pionira kao i Tamara Stanković, Dunja Sojiljković i Jovana Mučibabić kod poletarki.