Program proslave gradske slave „Duhovi“

17.05.2018

Program proslave gradske slave „Duhovi“

Povodom gradske slave Duhovi koja se proslavlja 27.maja, Opština Inđija organizuje  svečanosti koje će trajati tri dana.

Ove godine će po prvi put biti organizovan Sajam vojvođanskih vina i to dan uoči Duhova u Kući Vojnovića u Inđiji. Sajam koji organizuje udruženje „Vina Inđije“ trajaće od 12 do 20 časova gde će posetioci moći da degustiraju najbolja fruškogorska vina. Degustacija je besplatna uz kupovinu promo čaše a u 14 časova dodeliće se priznanje najboljima.

U 13 časova zakazan je nastup Gradskog tamburaškog orkestra uz vođstvo maestra Ljubinka Lazića.

U 16 časova se organizuje Vinska radionica na temu „Pravilna degustracija vina“, a od 18 časova nastupa čuveni inđijski bend „Stare kuke“.

U nedelju, 27. maja, program počinje u 16 časova otvaranjem trinaestog „Etno festivala“ u pešačkoj zoni.

U prijatnom vojvođanskom ambijentu okupiće se veliki broj izlagača iz različitih delova Srbije, koji će tokom prodajne izložbe predstaviti kulturu i tradiciju ovih prostora preko svojih ručno rađenih, višenamenskih i unikatnih predmeta, suvenira i domaće hrane.

Od 20 časova je koncert etno sastava „Šara“ i Dragice Radosavljević Cakane, a u 21 čas na trgu će nastupiti poznata grupa „Garavi sokak“.

„Etno festival“ organizuju Opština Inđija, Turistička organizacija opštine Inđija i Udruženje za negovanje duhovne kulture i tradicije „Etnoart“.

Srpska Pravoslavna parohija inđijska povodom Silaska Svetog Duha na Apostole organizuje duhovsku litiju koja će proći ulicom Cara Dušana do opštine, ulicom Kralja Petra Prvog do policijske stanice, Mitrovdanskom, Jug Bogdana, ulicom Vojvode Stepe i nazad do hrama. Po povratku u portu hrama biće služen Akatist Presvetoj Bogorodici u čast njene ikone Lepavinske.