Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

20.07.2020

СПОЈЕНИ НОВИ КАРЛОВЦИ И КРЧЕДИН: Асфалтирана деоница дуга 5 километара

На територији општине Инђија настављено је са уређењем путне инфраструктуре којом се значајно унапређује квалитет суграђана, у овом случају мештана Нових Карловаца и Крчедина. Наиме, у току су завршни радови на асфалтирању деонице између ова два места дуге пет километара. Вредност инвестиције износи 300 милиона динара а средства су обезбеђена из републичког буџета.

Радове су обишли посланик у Народној скупштини Републике Србије Маријан Ристичевић, председник општине Инђија Владимир Гак и директор ЈП „Инђија пут“ Зоран Милићевић.

Према речима првог човека инђијске општине Гак Владимира, одлична сарадња са вишим нивоима власти довело је до тога да данас имамо саобраћајницу која спаја два села и значајно олакшава комуникацију између Крчедина и Инђије.

„Кључна порука коју данас шаљемо је да настављамо са инфраструктурним радовима иако су избори прошли и то је основна разлика између нас и људи који су вршили јавне функције до 2016. године у Инђији. Са друге стране показујемо другачији однос према грађанима. Логично је до сада било да се све ради до избора, али ми радимо не због гласова, већ да остане за коришћење грађанима општине Инђија“.

Гак је навео да је Општина Инђија урадила пројекат док је посланик Маријан Ристичевић инсистирао код републичких органа да се издвоје средства и асфалтира пут.

Значај деонице је вишеструк, пре свега за развој пољопривреде, воћарства и сточарства.

Народни посланик Маријан Ристичевић рекао је да идеја за изградњу саобраћајнице постоји од 2000. године.

„Ја се надам да ће пут послужити не само за превоз путника и робе, већ и да ће уз пут нићи нови модерни засади воћа, да ће се изградити фарме и да ће послужити да се биљни потенцијал ове општине претвори кроз сточараство у већи бруто друштвени производ“.

Ристичевић је истакао да ће се и у наредним годинама борити за Инђију, односно за побољшање пољопривредне производње у виду изградње заливног система „Сланкамен 1“ и „Сланкамен 2“ чија је инвестиција око 12 милиона евра, а које ће такође платити Република.

Иначе, тренутно се ради идејни пројекат заливног система „Стара Пазова-Инђија“ који треба да вреди око 20 милиона евра.

Фотографије можете погледати ОВДЕ.

arrowПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija