Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

12.09.2019

Самостална изложба графика Јелене Средановић

У петак, 13. септембра 2019. године са почетком у 19.00 сати у Галерији Куће Војновића, биће отворена самостална изложба графика Јелене Средановић.

Јелена Средановић рођена је у Новом Саду 1982. године. Дипломирала је 2005. године на Графичком одсеку Академије уметности у Новом Саду, у класи професора Зорана Тодовића, где је 2009. године и магистрирала. Докторски уметнички пројекат одбранила је на Факултету ликовних уметности у Београду 2016. године под менторством Биљане Вуковић. Приредила је више самосталних изложби у Новом Саду, Београду, Нишу, Бечу, Мадриду и друге и излагала је на бројним колективним изложбама у Београду, Њујорку, Риму, Пекингу, Бечу, Банкоку… Добитница је велики број награда. Једно од најзначајнијих признања намењеног уметности графике, награду Велики печат Графичког колектива добила је 2010., а 2014. и два пута 2017. године награђивана је на значајним међународним изложбама. Предаје на Катедри за графику Академије уметности у Новом Саду. Члан је удружења ликовних уметника Војводине и Графичког колектива.

Стваралачко упориште налази у традиционалним графичким техникама, посебно дрворезу, инсистирајући на величини графичког отиска. Монументалност постиже разлагањем основних компоненти графичког језика, користећи визуелну енергију природе и асоцијативну симболику светлости и боје.

Изложба графика Јелене Средановић биће отворена за публику до 27. септембра 2019. године радним данима од 10.00 до 19.00 часова.

Улаз на изложбу је слободан.
arrowПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija