Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

05.08.2019

БЕЗБЕДНИЈИ САОБРАЋАЈ: Завршава се реконструкција државног пута Инђија-Љуково

После скоро 20 година коначно је на ред дошла реконструкција веома фреквентног државног пута између Инђије и Љукова, а који је и веза ка општини Рума и граду Сремска Митровица. Одлука о почетку радова донета је на састанку представника сремских општина са министарком Зораном Михајловић када је председник инђијске општине Владимир Гак као приоритетну деоницу издвојио управо ову саобраћајницу.

Обзиром да се реконструкција врши на државном путу другог реда, локална самоуправа нема надлежност за њено одржавање иако пролази кроз инђијску територију.

„Зато смо урадили оно што једино можемо као локална самоуправа, а то је да инсистирамо код виших нивоа власти, односно код министарства, да се прво ова деоница реконструише као једна од најфреквентнијих у нашој општини“, рекао је Гак приликом обиласка радова.

Радови се квалитетно изводе што се може видети, између осталог, и по дубини постављеног тампона чиме ће се значајно повећати трајност асфалта.

Такође, саобраћајница је проширена чиме ће се повећати проходност возила али и безбедност саобраћаја.

Завршетак радова између изласка из Инђије ка Љукову се очекује у наредним данима, након чега следи поставка вертикалне и хоризонталне сигнализације.

Следећа фаза радова је наставак реконструкције истог пута ка центру Инђије, односно до угла Змај Јовине и Војвођанске улице.

Фотографије можете погледати ОВДЕ.ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija