Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

08.07.2019

ОПРЕМАЊЕ ДОМА ЗДРАВЉА: Стижу нови санитети и транспортна возила

У циљу квалитетнијег пружања здравствене заштите и неге пацијената, инђијски Дом здравља до јесени добија нова возила у виду два санитета, транспортног возила и два или три аутомобила за дежурне теренске службе. Тиме ће се у значајној мери побољшати стање возног парка који је девастиран и за чије одржавање се издвајају велика средства.

Инвестирање у Дом здравља би било далеко веће да приликом политичких промена 2016. године нису затечена огромна дуговања, тачније преко 300 милиона динара само према добављачима лекова и преко 45 милиона динара према радницима због неисплаћених путних трошкова.  

Највеће потраживања према Дому здравља има компаније за набавку лекова Феникс у износу од 60 милиона динара. Преговорима је издејствовано да компанија отпише камату у износу око 9 милиона динара.

Иначе, договор о решавању дуга према добављачима је постигнут „на реч“, и имајући у виду да је динамика исплате поштована, није било потребе за потписивање репрограма који би ситемски оптеретио буџет Општине.

Према новој законској регулативи управљање локалним домовима здравља прелази у надлежност Покрајине, али је пре тога неопходно да општине измире сва дуговања.
arrowПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija