Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

01.07.2019

Почетак рада фабрике воде у првом кварталу наредне године

Изградњом и завршетком новог бунара Б25 на инђијском изворишту, коначно ће се стекнути услови за пуштање фабрике воде у погон. Добијањем додатних 18 литара укупни улазни капацитет воде у фабрици износиће 164 литара у секунди што је довољно за њено функционисање.

Осим добијања неопходног капацитета воде, потребно је и осавремењивање технологије за рад фабрике како би се задовољили сви предуслови за нормалан рад и дистрибуцију исправне и квалитетне воде у водоводни систем.

Значајну помоћ Општини Инђија у стварању услова за стабилно водоснабдевање и самим тим изградњом нових бунара пружа Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство на челу са др Вуком Радојевићем. У протекле три године Општина Инђија је путем конкурса од ресорног Секретаријата добила преко 65 милиона динара за нове бунаре.

Иначе, узорковање исправности воде се свакодневно врши на различитим локација у општини и то од стране Завода за јавно здравље Сремска Митровица.

Да подсетимо, фабрика воде је неколико пута свечано пуштана у рад од стране тадашњих представника локалне, покрајинске и републичке власти иако су знали да због недостатка довољне количине воде није у могућности да ради, што показује колико су били одговорни према грађанима општине Инђија али и о врсној манипулацији јавним мњењем. 
arrowПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija