Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

18.06.2019

ИНВАЛИДИТЕТ НИЈЕ ПРЕПРЕКА: Инђија у пројекту „Социјална интеграција кроз параспорт“

У оквиру ИПА Програма прекограничне сарадње Србија-Босна и Херцеговина 2014-2020, а уз подршку Министарства за европске интеграције Владе Републике Србије и Дирекције за европске интеграције Босне и Херцеговине, реализује се пројекат „Социјална интеграција кроз параспорт-Parainspired!“ коју заједно спроводе Покрајински секретаријат за спорт и омладину, Олимпијски комитет Босне и Херцеговине, Фонд „Европски послови“ АП Војводине и Општина Инђија.

Циљ пројекта је повећање учешћа особа са инвалидитетом у спортским активностима кроз њихову интеграцију у клубове који нису специјално намењени за ову врсту спортских активности на територији Сремског округа и кантона Сарајево. Пројектом је обухваћена набавка спортске опреме, обука спортских радника за рад са спортистима са инвалидитетом, ангажовање спортских асистената у локалним клубовима са циљем унапређења могућности у области спорта за особе са инвалидитетом, организација симпозијума на тему учешћа особа са инвалидитетом у спортским активностима и организација егзибиционих мечева за особе са телесним инвалидитетом са циљем промовисања параолимпијских спортова.

Средства намењена за реализацију пројекта износе 263.914 евра а највећи део, тачније 224.327 евра, обезбедила је Европска унија. Пројекат ће се реализовати до марта наредне године.

На конференцији поводом отварања пројекта присуствовали су председник општине Инђија Владимир Гак, покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез, директорка Фонда „Европски послови“ АП Војводине, представник Олимпијеског комитета БиХ Јасмин Хоџић, пројектни менаџер Марко Адамовић, селектор параолимпијске стонотениске репрезентације и потпредседник Параолимпијеског комитета Србије Златко Кеслер, репрезентативка Србијеу стоном тенису за особе са инвалидитетом Борислава Перић-Ранковић и европска и светска шампионка у паратеквондоу Дејана Бачко.

Фотографије са конференције можете погледати ОВДЕ. 

arrowПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija