Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

13.06.2019

БЕЗБЕДНОСТ ДЕЦЕ НА ПРВОМ МЕСТУ: Нови комби за превоз хране објектима вртића

Родитељи деце која иду у вртић не морају да брину о безбедности исхране током летњих месеци јер је Предшколска установа „Бошко Буха“ добила нови комби намењен за транспорт хране. У питању је возило марке opel vivaro прилагођен за превоз оброка деци. Комби, који је далеко већих капацитета од досадашњег, поседује специјални термо кинг уређај за регулацију температуре тако да је апсолутно елиминисана опасност за кварење хране.

„На тај начин приликом превоза хране, посебно до најудаљеније тачке а то су Чортановци, смањујемо ризик од контаминације хране и кварљиве хране“, истакла је директор ПУ „Бошко Буха“ Јелена Кресоја.

Она је додала да је нови комби знатно олакшао посао достављачима јер пређашње возило није могло да одговори свим потребама вртића.

Важност новог комбија огледа се и у податку да се свакодневно превози око 3 хиљаде оброка у 16 објеката вртића за 1600 деце. Средства за куповину новог возила обезбедила је локална самоуправа.

„Ово возило које данас видимо у вртићу има само један смисао-да храна стигне потпуно безбедна у све предшколске објекте, јер наша деца треба да имају најбољу могућу услугу“, рекао је председник општине Инђија Владимир Гак.

Председник је напоменуо да ће се након седнице Скупштине и усвајања неопходних прописа расписати јавна набавка за доградњу објекта „Невен“ и изградњу новог вртића на локацији поред храма Свети цар Константин и царица Јелена. Њиховим стављањем у функцију потпуно ће се укинути листа чекања, те је неопходно да родитељи, чија су деца на листи чекања, имају још мало стрпљења како би се решио овај вишедеценијски проблем.

Подсећања ради, у предшколску установу „Бошко Буха“ у претходне три године уложена су значајна средства, и то за проширење и надоградњу постојећих објеката, осавремењивању кухиње према најстрожим санитарним правилима, набавком мобилијара и постављање у објектима где до сада није постојала, изградња нове ограде, прикључење објекта „Сунце“ где се налази централна кухиња на градску канализациону мрежу чиме се значајно смањио ризик од контаминације хране и остало.

Фотографије новог возила можете погледати ОВДЕ.ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija