Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

24.05.2019

Одржан „Дан отворених врата“ у Метал-Цинкари

Производни процеси у словеначкој компанији Метал-Цинкара нису опасни за здравље људи нити за животну средину, закључак је након обиласка погона у оквиру „Дана отворених врата“. Врата ове компаније отворена су за све суграђане који желе да сазнају како функционише фирма али и да у случају заинтересованости предају молбу за пријем у радни однос.

По речима директорке компаније Јелене Сибиновић, цео производни циклус је затвореног типа а испарења која одлазе у ваздух се налазе значајно испод законом дозвољених параметара. Она је навела да постоји утисак да јавност нема довољно сазнања о ономе чиме се компанија бави, те је ово прилика да се сви упознају и увере о безбедном раду компаније.

Погон је обишао и председник општине Инђија Владимир Гак са сарадницима који се лично уверио да не постоје опасности за животну околину. Он је навео да за Инђију важно да се што више компанија определи за пословање у општини Инђија али да је приоритет безбедност грађана и животне средине.

Метал-Цинкара поседује, између осталог, и IPPC интегрисану дозволу као једина цинкара у Србији којом се прописује надзор, методологија мерења, учесталост мерења и граничне вредности емисија гасова.

У Инђији се поцинкује преко 30 хиљада тона материјала, од чега 75% одлази у Европску унију, Америку, Африку и Азију. Металцинкара послује од 2010. године у Инђији и запошљава око 120 радника.

Фотографије можете погледати ОВДЕ.

arrowПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija