Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

22.05.2019

ПОСАЂЕНЕ НОВЕ ЛИПЕ: Исправљена неправда бахатог појединца

У пешачкој зони у Улици Војводе Степе посађене су две нове липе висине око 10 метара на месту на којем је 1. маја бахати становник општине Инђија посекао без дозволе и на своју иницијативу.

Догађај који је потресао Инђинчане добио је епилог врло брзим и енергичним мерама локалне самоуправе-учинилац вандалског чина купио је две нове липе укупне вредности око 2 милиона динара чиме је делимично исправљена тешко нанета штета јавном интересу грађана Инђије.

Радници Јавног комуналног предузећа „Комуналац“ припремили су терен за садњу и обезбедили све предуслове да се нове саднице приме на истом месту где су посечене старе липе.

Поред бројних суграђана који су пратили ток садње, на лицу места био је и председник општине Инђија Владимир Гак који је истакао да се у Инђији неће дозволити да се било ко бахато и вандалски опходи према јавној својини.

„Докле год будемо имали прилике да управљамо градом нећемо дозволити да се неко бахато односи према јавној својини“.

Гак је напоменуо да ово представља јасну поруку сваком ко се усуди да учини штету свом граду да неће проћи некажњено.

„Тражићемо од надлежних органа да се починилац максимално казни у складу са законским оквирима зато што је та особа очигледно имала намеру да баш за нерадан дан, 1. мај, почини то дело, мислећи да ће се методом свршеног чина и нерадним данима тај чин окончати без последица“.

Свака бахатост и грубо опхођење према јавној имовини грађана Инђије биће строго кажњено, а сваку учињену штету мораће да плати учинилац недела. Тако је и овог пута било и тако ће бити сваки пут када се неко усуди да узнемирава грађане и уништава јавну својину.

Да подсетимо, у раним јутарњим часовима 1. маја посечене су две липе од стране власника чији се објекат налази у пешачкој зони у Улици Војводе Степе. Брзом интервенцијом надлежне општинске инспекције наложене су мере за исправљање учињене штете а о свему је обавештена полиција која је изашла на терен и сачинила записник.

Фотографије садње нових липа можете погледати ОВДЕ.ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija