Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

24.04.2019

ИНЂИЈА ПРИМЕР ДОБРЕ ПРАКСЕ: Е-управа главна тема састанка Мреже начелника градских и општинских управа СКГО-а

Инђија је пример електронски најуређеније општине у Србији коју би требало да следе други градови и општине, један је од закључака десетог састанка Мреже начелника градских и општинских управа Сталне конференције градова и општина.

Функционисање е-управе у Инђији представила је Јелена Јојић, начелник одељења за општу управу, која је колегама из других локалних самоуправа предочила кораке ка успостављању инстант плаћања такси, накнада, пореза и рачуна, електронске пријаве деце у вртић и функционисање Система 48.

О овом питању од великог значаја за локалне самоуправе говорили су и Гордана Лазић Рашовић из Тима за реформу јавне управе при Кабинету председника Владе, Ненад Петровић, заменик генералног директора Сектора за платни промет Народне банке Србије, Александар Станојевић, саветник у Одељењу за производе и пословну подршку DinaCard система у НБС, Зоран Мишић, заменик директора Канцеларије за ИТ и еУправу

Током састанка експерти из СКГО су представили модел споразума о међуопштинској сарадњи, а учесницима је приближена и улога СКГО у процесу приступних преговора Србије са ЕУ. На скупу је било речи и о анализи утицаја усклађивања прописа на ЈЛС у оквиру Поглавља 23 (правосуђе и основна права), као и о процесу усклађивања административних поступака за обављање поверених послова.

На крају састанка, Мирјана Ћирић из Министарства државне управе и локалне самоуправе предочила је обавезе градова и општина у вези са изменама и допунама Закона о територијалној организацији Републике Србије.

На састану је учествовало око стотину представника локалних администрација. Ова активност реализује се у оквиру пројекта „Институционална подршка СКГО - трећа фаза“, коју подржава Влада Швајцарске.

Фотографије састанка можете погледати ОВДЕ.

arrowПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija