Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

02.04.2019

Крај мукама Бешчана и Чортановчана са водоснабдевањем

Приводе се крају радови на изградњи повезног цевовода Инђија-Бешка чиме ће се трајно решити квантитет и квалитет пијаће воде у насељеним местима Бешка и Чортановци. Извођачу радова је остало да постави још око 300 метара цеви како би се цела траса комплентирала а да сада је урађено 3.5 километара цевовода.

Приликом обиласка радова, председник општине Инђија Владимир Гак изразио је задовољство што се још један за грађане значајан пројекат завршава.

Гак је подсетио да је једно од првих предизборних обећања било потпуно решавање питања водоснабдевања на целој територији општине Инђија.

„Изградњом повезног цевовода остварујемо могућност да у летњем периоду, када ниво воде у извориштима у Бешки буде низак, интервенишемо из инђијских изворишта како Бешка и Чортановци не би имали рестрикције воде нити смањен притисак“.

Председник је нагласио да без помоћи виших нивоа власти реализација овог пројекта би била далеко тежа за спровођење.

„Заједничка сарадња са вишим ниовима власти много значи јер би било готово немогуће да све сами финансирамо, нарочито ако имамо у виду у каквом је стању општински буџет остављен 2016. године када смо преузели одговорност за грађане општине Инђија“.

Повезни цевовод између Инђије и Бешке, дужине 4 километара, биће израђен од полиетиленске цеви високог квалитета отпорне на сва могућа оштећења.

Повезни цевовода између Ин и Бешке, дужина 4 км полиетиленске цеви високог квалитета које су отпорне на сва могућа оштећења.

Следећа фаза радова је изградња црпне станице са бустер пумпама, апликативним софтвером и другим хидромашинским елементима, а радове ће са сопственим средствима и механизацијом извести ЈКП „Водовод и канализација“.

Према речима директора овог предузећа Драгољуба Трифуновића, за десетак дана се очекује добијање грађевинске дозволе накн чега ће се расписати јавна набавка.

Трифуновић наводи да је повезни цевовод веома важан за снабдевање водом нарочито Чортановаца, напомињући да се у наредном периоду очекује прикључење додатних стотину домаћинстава на водоводну мрежу.

Слике можете погледати ОВДЕ.

arrowПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija