Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

04.04.2019

Отварање изложбе „Портрети“ Александра Станојевића

У петак, 5. априла 2019. године, у 19.00 сати у изложбеном простору Куће Војновића биће отворена изложба слика аутора Александра Станојевића, која носи назив Портрети.

У питању су радови настали техником акрилних боја на папиру и картону, а представљају најновију истраживачку фазу у опусу Александра Станојевића из Новог Сада. Портрет је основна тематска одредница овог младог уметника, који се још од почетка студија на Академији уметности, бави мотивом људског лика кроз различите серије сликарских и цртачких радова - од истраживања на тему аутопортета до трагања за универзалним ликом / формом као симболом реалности и хиперкомуникације.

Као припадник млађе генерације уметника, Александар се у свом трагању за уметничким индетитетом креће од наглашене самозапитаности до стварања једне деперсонализоване иконичне форме лика. Најчешће ствара слике на великим форматима и то у серијама, где понављањем специфичних сликарских решења додатно наглашава оно што је и одлика наше свакодневице - затрпаност информацијама кроз различите визуелне посреднике, а у какофонији ликова који својом појавношћу и униформисаношћу стварају шему визуелне наметљивости.

Александар Станојевић рођен је 1992. године у Параћину. Завршио је Академију уметности у Новом Саду, Ликовни департман – одсек сликарство, на класи проф. Босиљке Зиројевић. Од 2017. године постаје ментор и ликовни педагог “Ђачке ликовне колоније” на Грзи, Параћин. До сада је учествовао на неколико пројеката, више ликовних колонија и колективних изложби, десетак пута самостално излагао. Више пута награђиван за свој рад. Живи и ради (ствара) у Новом Саду.

Изложба ће за посетиоце бити отворена до 19. априла 2019. године, радним данима од 10.00 до 19.00 часова. 

Улаз на изложбу је слободан.                 
arrowПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija