Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

25.03.2019

Последња фаза реконструкције пута ка Норцеву

За месец дана пут ка Фрушкој гори, односно Гребенски пут од раскрснице с државним путем II A-100 на банстолу до хотела Норцев, добиће потпуно нови изглед јер је у току последња фаза реконструкције саобраћајнице у дужини од 9.5 километара. Радове је обишао председник Покрајинске владе Игор Мировић, председник општине Инђија Владимир Гак, Ирига Стеван Казимировић и представник општине Сремски Карловци.

Вредност пројекта је 305 милиона динара, од чега је Управа за капитална улагања Војводине обезбедила око 290 милиона динара а остатак Општина Инђија.

„Корак по корак, ми истрајавамо у намери да комплентно реконструишемо Гребенски пут у дужини од 54 километара“, рекао је Мировић. „У питању је велики посао и трајаће више година, али овај први део је практично на самом крају. Реч је о саобраћајници веома важној за развој туризма на Фрушкој гори, али и за људе који живе на Банстолу“.

Пројекат наведене деоница је суфинансирала и Општина Инђија иако се саобраћајница кроз њену територију простире само 500 метара.

„Када радимо у заједничком интересу АП Војводине и Србије, можемо урадити и тако велике пројекте без обзира на то колико је учинак сваког од нас и у чему. Очигледно је да сви имамо заједнички циљ, а то је да Фрушка гора постане туристичка дестинација број један у Војводини и једна од најзначајнијих у Србији“, рекао је председник општине Инђија Владимир Гак.

Реконструкцијом пута значајно ће се повећати безбедност у саобраћају али и туристичка атрактивност планинског бисера Војводине.

Слике обиласка радова можете погледати ОВДЕ. 

arrowПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija