Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

11.03.2019

Постављени ЛЕД екрани са радарима за ограничење брзине

У циљу повећања безбедности учесника у саобраћају у општини Инђија, постављени су ЛЕД екрани са порукама за безбедно учешће у саобраћају, односно сигналне табле са смењујућим порукама са обавештењем и упозорењем прекорачење брзине. Ово је прва фаза радова која је обухватила четири локације, и то код школских објеката, док се у наредном периоду планира постављање ЛЕД екрана на свим критичним саобраћајним тачкама.

Сигналне табле у себи садрже уграђени доплер радар који информише возаче о ограничењу брзине, тренутној брзини кретања и упозоравају на прекорачење брзине.

Осим наведеног, велика предност постављених екрана је системска повезаност свих инсталираних изменљивих саобраћајних знакова на градски саобраћајно-информациони центар који пружа могућност надзора и пуну контролу свих уређаја са рачунара из контролног центра, у реалном времену.

Повезаност на градски саобраћајно-информациони центар омогућиће приказ сваког уређаја на географској мапи, планирање начина рада знакова, прикупљање података и креирање статистичких извештаја о саобраћају, алармирање и упозорење приликом детекције насилних возача, надзор хардверских компоненти: диода, светлосних сензора, дигиталног сата, температуре и влажности у кућишту, радара, планирање начина рада знакова за период од 5 година унапред и остало.

Ови подаци су важни за анализу и праћење потенцијалних проблема и прављење стратегије за повећање безбедности саобраћаја.

Локације на којима су постављени ЛЕД екрани су код Основне школе „Петар Кочић“ у Инђији, ОШ „Др Ђорђе Натошевић“ у Новом Сланкамену, ОШ „Браћа Груловић“ у Бешки, ОШ „22. Јули“ у Крчедину.

Важно је напоменути да се знакови напајају путем соларних плочи и да су изграђени у складу са најстрожим светским стандардима.


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija