Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

13.02.2019

Правилник о изменама и допуни Правилника о упису у регистра пољопривредних газдинстава и обнови регистрације

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде донело је Правилник о изменама и допуни Правиника о упису у Регистар пољопривредних газдинстава и обнови  регистрације, као и о условима за пасивни стату пољопривредног газдинства.

Ако након уписа у Регистар дође до промене уписаних података који се односе на земљишни фонд, основ коришћења земљишта или фонд животиња, носилац породичног пољопривредног газдинства, односно овлашћено лице у пољопривредном газдинству врши обнову регистрације ових података у Регистру у року од 30 дана од дана настанка промене.

У обнови регистрације, Управи се достављају сви подаци који су промењени у односу на стање у Регистру, а обавезно се достављају подаци о:

- Врсти пољопривредних култура и површинама под пољопривредним културама,

- Врсти животиња и броју газдинстава (ХИД) на којима се животиње држе или узгајају;

- Промени земљишног поседа и основа коришћења земљишта (катастарска величина и катастарска култура, власништво, закуп и сл.).

Обнова регистрације ради утврђивања пријављених површина за које се могу остварити основни подстицаји у складу са законом који уређује подстицаје у пољопривреди и руралном развоју за наредну календарску годину, врши се до 30. септембра текуће године.

Ако није дошло до промене података уписаних у оквиру њиховог газдинства, пољопривредници већ уписани у Регистар, немају обавезу обнове регистрације и подношења прописаних образаца. Уколико до промене дође, дужни су да измењене податке доставе надлежној подручној филијали Управе за трезор Министарства финансија и то у року од 30 дана од дана настанка промене.

Пољопривредници који се у Регистар пољопривредних газдинстава уписују први пут могу то учинити током целе године код подручне филијале Управе за трезор. За нове површине пријављене у овој години, пољопривредници имају право на субвенције по хектару тек у наредној години.

Министарство пољопривреде и заштите животне средине се одлучило на овај корак како би пољопривредницима олакшали пут до остваривања субвенција кроз смањење непотребне бирократије.

Измена правилника можете погледати ОВДЕ.

За све информације и потребну документацију обратите се Агенцији за рурални развој општине Инђија, Војводе Степе 48 или на телефон 022/556 060.
arrowПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija