Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

12.02.2019

Конкурс АП Војводине - наводњавање

Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство  расписао је Конкурс за доделу средстава за суфинансирање набавке опреме и система за наводњавање и опреме за побољшање водног, ваздушног и топлотног режима биљака на територији АП Војводине у 2019. години.

За реализацију Конкурса за доделу средстава за суфинансирање набавке опреме и система за наводњавање и опреме за побољшање водног, ваздушног и топлотног режима биљака на територији АП Војводине у 2019. години предвиђен је укупан износ до 380.000.000,00 динара. Бесповратна средства за подршку инвестиција по овом конкурсу утврђују се у износу до 60% од прихватљивих трошкова инвестиције. За подносиоце пријава: физичка лица, предузетнике и правна лица, чије је газдинство регистровано на подручју са отежаним условима рада у пољопривреди, жене носиоци регистрованог пољопривредног газдинства и физичко лице и оснивач правног лице млађи од 40 година бесповратна средства за подршку инвестиција по овом конкурсу утврђују се у износу до 70% од прихватљивих трошкова инвестиције.

Максималан износ бесповратних средстава по једној пријави не може бити већи од 7.000.000,00 динара, односно 7.700.000,00 динара за подносиоце пријава: физичка лица, предузетнике и правна лица, чије је газдинство регистровано на подручју са отежаним условима рада у пољопривреди, жене носиоци регистрованог пољопривредног газдинства и физичко лице и оснивач правног лице млађи од 40 година бесповратна средства за подршку инвестиција по овом конкурсу утврђују се у износу до 70% од прихватљивих трошкова инвестиције.

Минималан износ бесповратних средстава по једној пријави износи 21.000,00 динара, а разматраће се само пријаве чија је вредност прихватљивих трошкова инвестиције једнака 35.000,00 динара или већа од тог износа.

Подносилац пријаве може поднети само једну пријаву по конкурсу за једну врсту производње. Покрајински секретаријат путем свог надлежног сектора може да наложи Пољопривредној стручној и саветодавној служби АП Војводине да утврди чињенично стање на терену -НУЛТА КОНТРОЛА.

НУЛТОМ КОНТРОЛОМ се сматра утврђивање затеченог чињеничног стања на терену. Инвестиције започете пре нулте контроле се не прихватају.

Приликом разматрања поднетих пријава за остваривање бесповратних средстава, признаваће се само инвестиције реализоване након 01.01.2019. године.

Право на подстицаје остварују лица која су уписана у Регистар пољопривредних газдинстава и налазе се у активном статусу, и то:
1. физичко лице:
- носилац регистрованог комерцијалног породичног пољопривредног газдинства,
- предузетник носилац регистрованог комерцијалног породичног пољопривредног газдинства.

2. правно лице:
- привредно друштво носилац регистрованог комерцијалног пољопривредног газдинства,
 - земљорадничка задруга носилац регистрованог комерцијалног пољопривредног газдинства,
- сложена задруга носилац регистрованог комерцијалног пољопривредног газдинства.

Поред општих критеријума, подносилац пријаве на конкурс мора да испуњава и одређене специфичне критеријуме по секторима.

Сектор воћа

- ако у Регистру пољопривредних газдинстава има уписано до 1,99 hа јагодичастог воћа и/или до 4,99 hа осталог воћа.

Сектор поврћа

- ако у Регистру пољопривредних газдинстава има уписано до 0,49 hа поврћа у заштићеном простору и/или до 2,99 hа поврћа на отвореном простору.

Сектор винове лозе

- ако у Регистру пољопривредних газдинстава има уписано до 49,99 hа винове лозе. Подносиоци пријава остварују право на субвенције на површинама до 10,00 hа винове лозе.

Сектор осталих усева

- ако у Регистру пољопривредних газдинстава има уписано до 99,99 hа осталих усева. Подносиоци пријава остварују право на субвенције на површинама до 10 hа осталих усева.

Конкурс је отворен до 15.03.2019. године.

Конкурс можете погледати ОВДЕ.

Правилник можете погледати ОВДЕ.

Пријава можете преузети ОВДЕ.

За све информације и потребну документацију обратите се Агенцији за рурални развој општине Инђија, Војводе Степе 48 или на телефон 022 556 060.
arrowПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija