Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

21.01.2019 | ВИДЕО

БОГОЈАВЉЕНСКО ПЛИВАЊЕ: Први стигао тринаестогодишњи Драган Бешић

Ледом оковано Јарковачко језеро није представљало препреку да се и ове године, други пут за редом, организује витешко пливање за Часни крст. Овог пута први је допливао тринаестогодишњи Драган Бешић, уједно и најмлађи учесник манифестације.

Сама манифестација је почела литургијом у Храму Успења Пресвете Богородице у Љукову, након чега су се учесници упутили на језеро где их је сачекало преко 1000 суграђана. После освећења воде и интонирање државне химне, пливачи су на судијски знак запливали за Часни крст до којег је први стигао малолетни Драган Бешић.

Први пут у надметању за Часни крст учествовали и председник општине Владимир Гак и директор Установе „Спортски центар“ Илија Трбовић.

Гак је након пливања рекао да је поносан на све људе који су учествовали у организацији манифестације и обећао да ће, ако га здравље буде служило, и у наредним годинама пливати.

„Ово је заиста диван догађај. Много труда је уложено и као што можете приметити организација је много боља у односу на прошлу годину када је први пут организовано. Ово је један од највећих хришћанских празника и заиста је велико задовољство учествовати на оваквом догађају“.

За Богојављенско пливање је учествовало 42 пливача, укључујући и две девојке-Јовану Јанковић и Весну Тадић.

Манифестацију је организовала Српска православна црквена општина Љуково а под покровитељством Општине Инђија. Такође, значајан допринос дали су бројни спонзори.

Слике можете погледати ОВДЕ.

Видео снимак можете погледати ОВДЕ.

ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija