Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

14.12.2018

ТРИ ВЕЛИКА ПРОЈЕКТА ЗА 2019.: Пијаца, вртић и саобраћајна инфраструктура

У наредној години Инђију ће обележити три велика пројекта која ће променити визуелни идентитет града и унапредити живот грађана наше општине. Наиме, са новом грађевинском сезоном започеће се и у току године завршити нова затворена градска пијаца како би продавци и купци имали пристојне услове за рад и куповину достојне времена у којем живимо.

Поред пијаце, увелико се завршава пројектна документација за изградњу новог вртића код Храма Светог цара Константина и царице Јелене капацитета за 200 малишана, тако да се са првим пролећним данима очекује интезивна градња објекта. Овим ће се укинути листа чекања јер ће бити довољно места за сву децу.

И што је још важније, боравак деце у предшколској установи биће бесплатан.

Трећи, али по важности не мањи пројекат који ће бити завршен у наредној години, јесте пројекат асфалтирања свих неасфалтираних улица на целој територији општине Инђија. Расписана је јавна набавка а рок за подношење заинтересованих извођача радова је до краја године. Одмах након потписивања уговора са изабраним понуђачем кренуће са асфалтирањем, тако да ће општина Инђија бити једна од ретких у Србији у којој неће постојати ниједна неасфалтирана улица.

Осим наведеног, у 2019. години реализоваће се неколико десетина „мањих“ инвестиција као што су уређења паркова, паркинга, пешачких стаза, осавремењивање путне сигнализације, инвестиције у образовне и културне објекте и остало. 


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija