Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

05.12.2018

Виши ниво сарадње сајма из Риминија и воћара инђијске општине

Председник општине Инђија Владимир Гак  примио је делагацију највишег  менаџмента Мак Фрут – највећег европског сајма воћа и поврћа који се организује у италијанском граду Римини.  Земљорадничка задруга „Воћар“ из Новог Сланкамена почетком маја организовала је студијску посету овом сајму, када је уговорено проширивање сарaдње које подразумева да и воћари из инђијске општине изложе своје производе.

Владимир Гак упознао је госте из Италије са „повлашћеним“ статусом пољопривреде у општинском буџету, јер је у текућој години обезбеђен највећи износ средстава за подстицај развоја аграра. Гак је нагласио да у предстојећем периоду очекује од агро-бизниса, поред унапређења примарне производње, и нова улагања у прерaђивачке капацитете, како би се тржишту понудили производи са највећим учешћем додате вредности.

„Нама је циљ да свакако привучемо заинтересоване инвеститоре, који ће препознати наш потенцијал и који ће са технологијом, средствима која имају, а која нама дефинитивно недостају, да направимо један заједнички посао, који ће се звати пласирање финалног производа, готовог, коначног производа са територије, пре свега, општине Инђија. Да не извозимо само трешњу, шљиву, јабуку и све остало у том ринфузном облику“ , нагласио је Гак.

Директор сајма Мак Фрут Луиђи Бјанки представљајући све димензије ове привредне манифестације потврдио је оправданост даље сарадње Инђије и Риминија, јер се управо на овом месту нуде технологије воћарима и повртарима које им омогућавају да буду ближе крајњем купцу.

„Имате импресиван потенцијал за развој воћарско-повртарског сектора. Морате, мој предлог је, направити један значајан корак и преокрет када је у питању освајање нових светских тржишта. Ја сам овде, пре свега због тога да унапредим, продубим и подигнем нашу сарадњу на још виши ниво. Улога сајма је та - да повеже особе, да повеже произвођаче и да им нове могућности за освајање тржишта и подизање њиховог пословања на виши ниво“ , поручио је Бјанки.

У другом делу ове посете представници сајма Мак Фрут, заступници кластера Цермак из италијанске покрајине Емилија- Ромања и Задружног савеза Србије учествовали су на презентацији развојних потенцијала у производњи воћа и поврћа, а која је организована у Земљорадничкој задрузи „Воћар“ у Новом Сланкамену, која је инцијатор ове сарадње. 

Слике можете погледати ОВДЕ.ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija