Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

17.09.2018

Изложба графика и цртежа Никоса Арванитидиса

У изложбеном простору Куће Војновића отворена је изложба графика и цртежа Никоса Арванитидиса из Новог Сада која ће трајати до 26. септембра. Сви заинтересовани је могу погледати од 10-19 часова а улаз је слободан.

Графике и цртежи Никоса Арванитидиса заснивају се на иконографској традицији апстрактног експресионизма и идеји о изражавању унутрашњих стања и/или осећања у једном сингуларном, непоновљивом и креативном чину. Аутор фаворизује кружну форму као поље интервенције, и игре са комбинацијама аморфних и геометријских облика. Непосредни трагови „енергије стварања“, постигнути техником дрипинга и нагоревања алуминијумске плоче, постављени су у хармоничне односе са кругом, квадратом и правоугаоником, који својом правилношћу „стишавају“ необуздани гест.

Круг, вечни симбол микро и макро-космоса, константа у целом Арванитидисовом опусу у функцији је света и безбедног уточишта његове имагинације и евидентне креативне енергије. Сусрећемо се са радом који комуницира са посматрачем на базично чулном естетском и перцептивном нивоу, остављајући нам довољно простора за личне асоцијације и реминисценције у процесу интерпретације. У том смислу, публика је позвана да преузме улогу коаутора у конструкцијама значења овог интригантног и медитативног рада.

Никос Арванитидис , рођен је 1976. године у Новом Саду. Завршио је средњу школу Богдан Шупут у Новом Саду на смеру за дизајн ентеријера 1995. године. Дипломирао је на Академији уметности у Новом Саду на одсеку графике у класи професора Зорана Тодовића 2000. године. На истој Академији магистрирао је 2009. године, на одсеку графике , са темом под називом „КРУГ“ , код ментора проф. Слободана Кнежевића. Од 2001. године члан УЛУВ-а, а од 2012. године члан је УЛКиМ-а. Од 2011. године ради као ванредни професор на одсеку графике Факултета уметности у Звечану.
Излагао је на бројним самосталним и групним изложбама у земљи и иностранству.arrowПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija