Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

22.08.2018

Уређење каналских мрежа у општини Инђија

На територији општине Инђија увелико се изводе радови на одржавању каналских мрежа у функцији одводњавања пољопривредног земљишта који обухватају израду облоге армиранобетонским плочама и ивичним гредама.

Радови се врше у Старом Сланкамену(поток „Сланкаменски“ и санација цевастог пропуста), Новим Карловцима(поток „Патка“), Крчедину(поток „Патка“), Бешки(санација каскаде потока „Патка“) и Инђији(поток „Крчевине“ и „Инђијски“).

Овим уређењем повећава се протицајни профил канала и самим тим елиминише штетан утицај сувишних вода на обим и квалитет пољопривредне производње.

Вредност радова је нешто више од 20 милиона динара коју заједно финансирају Општина Инђија и Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство, а предвиђени рок за завршетак радова је крај септембра.

Одмах након завршетка актуелних радова започеће се уклањање биљне вегетације, измуљење и уређење облоге у камену са заливањем спојница на „језерцу“ код градског базена. Вредност те инвестиције је 16 милиона динара, од чега Општина учествује са 12,5 милиона динара а остатак финансира Покрајински секретаријат.

Значај функционисања каналске мреже је немерљив, пре свега за интезивну пољопривредну производњу. На појединим деловима канала радови нису вршени годинама, што је довело до зараслости штетном вегетацијом, замуљења, зачепљења и оштећености пропуста.

Слике радова можете погледати ОВДЕ.ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija