Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

18.07.2018

УНАПРЕЂЕЊЕ ТЕХНИЧКЕ ОПРЕМЉЕНОСТИ: Четири нова теренска возила за ЈКП „Водовод и канализација“

Куповином 4 нова теренска возила марке „фиат“, Јавно комунално предузеће „Водовод и канализација“ је потпуно опремљена за остваривање свих задатака у циљу квалитетног и стабилног водоснабдевања грађанства и привреде.

Аутомобили су узети по повољним ценама јер су четири стара југа старих преко 20 година дата по принципу „старо за ново“. Тиме је остварен попуст од 2 хиљаде евра, а регистрацијом возила као „теренска“ омогућен је и поврат пдв-а у истом износу, чиме је почетна цена од 11.480,00 евра спуштена на 7.540,00 евра по возилу.

Приликом уручивања кључева радницима овог предузећа, председник општине Инђија Владимир Гак истакао је да „Водовод и канализација“ представља одличан пример домаћинског пословања, што за последицу има обнављање возног парка неопходног за свакодневни теренски рад.

„Бољом техничком опремљеношћу долазимо до квалитетнијег водоснабдевања чиме показујемо да бринемо о нашим суграђанима“, рекао је Гак.  

Он је додао да се овде не ради о комотнијој вожњи радника већ о томе да у наредних неколико година ова возила неће остати у квару, да електричари неће долазити у ситуацију да губе време на поправљању аутомобила или да зову друге колеге да их пребаце на потребну локацију.

„Волео неко председника и директора или не, али ово су егзактни подаци који нико не може да оспори. Мислим да је направљен велики помак у односу на претходни период и то грађани могу свакодневно да виде“, навео је Гак и додао да је „ово што радимо последица одговорног рада и приступа руководства решавању проблема, али и привлачењу нових инвестиција“.

Трошкови одржавања и поправке старих аутомобила годишње су коштали „Водовод“ као један нови, те је куповина нових „теренаца“ апсолутно оправдана.

По речима директора овог јавног предузећа Драгољуба Трифуновића, функционалност једне фирме огледа се, између осталог, и према расположивој техничкој оперативи.  

„Ми данас као јавно предузеће постајемо апсолутно мобилни, ефикасни, технички, кадровски и оперативно спремни да задовољимо све захтеве које пред нама поставља оснивач, односно Општина Инђија“.

Трифуновић је нагласио да је целокупна кадровска и техничка структура предузећа максимално посвећена раду и остваривању интереса грађана, што се може видети по постигнутим резултатима за две године .

Он је најавио да ће се у наредним месецима реконструисати и други део зграде „Водовода“ чиме ће јавне службе добити повољније услове за рад а грађани пристојно место за остваривање својих права и обавеза.

Слике са уручивање кључева нових возила можете погледати ОВДЕ. ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija