Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

16.07.2018

ЗНАЊЕ СЕ ИСПЛАТИ: Гак уручио најбољим студентима уговоре за стипендирање

Да локална самоуправа уме да цени најбоље студенте са своје територије показује и данашње уручивање уговора о стипендирању 86 највреднијих девојака и момака који су својим радом заслужили финансијску подршку општине. Студенти ће за школску 2017/2018. годину примати стипендију у месечном износу од 12 хиљада динара, што спада у ред највиших стипендија у Србији.  

Честитајући им на успеху и уложеном труду, председник општине Инђија Владимир Гак истакао је да се знање исплати и да локално руководство то препознаје, те се због тога сваке године предузима низ мера како би се студентима побољшали услови за учење.

„Спадамо у ред општина које сигурно далеко највише показују колико брину о студентима, поготово о оним најбољима. Веома нам је важно да подстакнемо сваког студента на рад али и да знају да постоји општина која брине о њима, јер желимо да се осећају као нераздвојни део наше средине у којој ће сутра радити и стварити повољније окружење за живот“.

Гак је у обраћању студентима подсетио да Општина рефундира 50% трошкова домског смештаја и позвао их да то своје право искористе. Такође, представио им је план за изградњу кадровских станова за које као свршени дипломци могу конкурисати, без обзира да ли ће радити у јавном или приватном сектору.

Он је додао да ће се у наредном периоду представити планови за додатне бенефиције за најбоље студенте. Такође, ускоро ће се организовати састанци на којима ће млади таленти имати прилике да дају предлоге и сугестије о томе шта би се могло урадити или променити у нашој општини а на општу корист свих грађана.

Да подсетимо, студентска стипендија је пре само две године износила тек 7.500,00 динара, да би се интервенцијом председника Владимира Гака прошле године подигла на 10 хиљада а ове на 12 хиљада динара.

Слике са уручивање уговора можете погледати ОВДЕ.ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija