Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

04.07.2018

Конкурс за земљорадничке и пољопривредне задруге

Кабинет министра без портфеља задуженог за регионални развој и координацију рада јавних предузећа, расписао је Јавни конкурс за реализацију Програма подршке спровођењу мера равномерног регионалног развоја кроз учешће државе у економско-финансијским подстицајима за земљорадничке и пољопривредне задруге у 2018. години на целокупној територији Републике Србије, а нарочито у Нишавском, Топличком, Пиротском, Јабланичком, Пчињском управном округу и АП Косово и Метохија.

Субјекти који могу бити подносиоци пријаве на конкурс заједно са јединицом локалне самоуправе су:

1. задруге које су стекле својство правног лица уписом у регистар који води орган надлежан за послове регистрације привредних субјеката (Агенција за привредне регистре) 2017. и 2018. године ( у даљем тексту: новоформиране задруге).
2. задруге које су стекле својство правног лица уписом у регистар који води орган надлежан за послове регистрације привредних субјеката (Агенција за привредне регистре) до краја 2016. године ( у даљем тексту: старе задруге).
3.  задруге које су стекле својство правног лица уписом у регистар који води орган надлежан за послове регистрације привредних субјеката (Агенција за привредне регистре), као сложене задруге ( у даљем тексту: сложене задруге).

Максималан предвиђен износ бесповратних средстава:

- За новоформиране задруге 7.500.000,00 динара;
- За старе задруге 15.000.000,00 динара;
- За сложене задруге 60.000.000,00 динара.

Задруге могу остварити право на финансирање пројектних активности за:

1. набавку живих животиња за потребе повећања основног стада, као и опреме за потребе унапређења квалитета и капацитета фарми за производњу млека и тов стоке;
2. набавку опреме за прераду млека и меса;
3. набавку опреме за складиштење, сортирање, паковање и прераду воћа и поврћа;
4. набавку опреме за потребе производње у воћарству, виноградарству и повртарству и подизање матичних засада;
5. набавку опреме за производњу и прераду ароматичног, зачинског и лековитог биља;
6. набавку механизације и опреме за складиштење и прераду житарица;
7. набавку опреме за пчеларство;
8. изградњу монтажних објеката од префабрикованих елемената и набавку опрема за финалну прераду пољопривредних производа (само за сложене задруге).

Рок за подношење пријава је од дана објављивања конкуса до 15.08.2018. године за новоформиране и старе задруге, а за сложене задруге рок је до 15.09.2018. године.

За сва питања везана за поступак пријављивања на овај Конкурс, заинтересовани се могу обратити на електронску адресу: damir.taljai@mbprr.gov.rs и на телефон број: 011/31 17 633.
arrowПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija