Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

22.06.2018

Радионица „Да посао кликне“ на тему интернет трговине

Привредна комора Србије, у оквиру тематског састанка Парламента привредника регионалне привредне коморе Сремског управног округа, уз подршку компаније DHL Internationalиз Београда и Општине Инђија, одржала је едукативну радионицу „Да посао кликне“ на тему интернет трговине. У просторијама Општине Инђија, радионица је окупила локалне привреднике и заинтересоване за покретање сопственог бизниса, који су имали прилику да сазнају како да се покрене онлајн пословање, који су логистички ланци потребни и како да се предузетници представе на глобалном тржишту.

Сања Мрдовић из Сектора за међународне економске односе Привреде коморе Србије истакла је да наша земља каска у домену онлајн трговине за Европом, али да има доста простора за развој.

„Онлајн трговина је велика шанса да локална мала и средња предузећа и радионице ове врсте, где се чују искуства и савети, и могу да им буду веома корисна у развоју њиховог пословања. Око 80 посто предузећа у Србији имају сајт. Највећи број трансакција се обави у трговини обуће и спортских производа, електронски производи чине 20 посто, а рачунари тек 12 посто“, истакла је Мрдовић.

Општина Инђија пружила је подршку локалним привредницима остваривши сарадњу са Привредном комором Србије и сопственим учешћем у организацији едукативне радионице „Да посао кликне“.

„Нама је заиста драго што су организатори радионице Инђију препознали као плодно тле на којем могу да покажу заинтересованим предузетницима, који се баве одређеним бизнисом, како могу да га унапреде кроз онлајн трговину и са друге стране, да представе онима који тек планирају да почну са таквом врстом посла, начине на које могу да започну интернет трговину“, рекао је Немања Милојевић, шеф кабинета председника општине Инђија.

Слике можете погледати ОВДЕ.ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija