Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

06.06.2018 | ВИДЕО

СТИЖУ КИНЕСКЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ: Почиње изградња логистичког центра

Последњих месеци бројне кинеске делегације посетиле су општину Инђија, а компанија Qingdao Rongxing прва јеодлучила да у североисточној индустријској зони купи парцелу површине 9 хектара и изгради логистички центар.


Нови логистички центар који ће кинески инвеститори изградити у Инђији омогућиће већи број радних места и даљи развој општине, каже председник општине Инђија Владимир Гак. Наводи да је делегација из Кине, која је посетила Инђију, задовољна условима и додаје да су инвеститори пре свега заинтересовани за прехрамбену индустрију и изградњу инфраструктуре.

„У нашој индустријској зони би требало да се раде озбиљни фабрички и логистички капацитети. Инђија са новом индустријском зоном коју смо опремили претходних 10 месеци, могу да кажем можда мало нескромно, али заиста тако мислим, да има данас убедљиво најопремљенију и најбољу индустријску зону, не само у Србији него можда и у југоисточној Европи, поготово када говоримо о положају и о опремљености.

Развој добрих односа Србије и Кине, који је последњих година све бољи, рефлектује се и на локалне нивое. Кинески инвеститори планирају отварање нових фабрика управо у Инђији, а усмерени су на производњу аутомобила, прехрамбену индустрију, као и изградњу нових саобраћајница.
 
Генерални директор компаније Qingdao RongxingШингвеј Чао рекао је да је импресиониран Србијом и њеним развојним капацитетима.
 
„Одушевљен сам лепотом и историјом Србије, али и веома задовољан којом брзином се реализују пројекти које хоћемо да покренемо у вашој земљи. Кина има дугу традицију у односима са Србијом, која траје још од бивше Југославије. Желимо да одржимо тај однос и да додатно повежемо наше две земље“.
 
Чао долази из провинције која броји 12 милиона становника, има највећу фабрику за производњу пилетине која снабдева цео свет и најпознатије ланце као што је КФЦ.
 
Изградњом овог логистичког центра али и реализацијом других најављених пројеката, Инђинчани неће морати да брину за запослење а самим тим порашће животни стандард грађана.
 
Прилог телевизије Студио Б о посети кинеске делегације можете погледати на овом ЛИНКУ.ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija