Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

04.06.2018

Расписани општински конкурси за пољопривреду

На основу одлуке о буџету општине Инђија, Одлуке о отварању буџетског фонда за пољопривреду и рурални развој општине Инђија и Програма подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја општине Инђија за 2018. годину расписани су следећи конкурси:

1. Конкурс за доделу бесповратних средстава за инвестиције у физичка средства пољопривредних газдинстава за сектор:

Сектор млеко - набавка квалитетних приплодних грла млечних раса и набавка опреме за мужу, хлађење и чување млека на фарми, укључујући све елементе, материјале и инсталације.

Износ повраћаја средстава за сектор млеко је 15.000,00 - 400.000,00 динара.

Сектор месо -  набавка квалитетних приплодних грла говеда, оваца, коза и свиња за производњу меса, машине и опрема за складиштење и припрему сточне хране, за храњење и појење животиња.

Износ повраћаја средстава за сектор месо је 15.000,00 - 400.000,00 динара.

Сектор воће, грожђе, поврће (укључујући и печурке) и цвеће – подизање и опремање пластеника, подизање/набавка жичаних ограда за засаде, набавка опреме за сетву, садњу и мулчирање, набавка бокс палета, опреме за орезивање, дробљење, сечење и уклањање остатака након резидбе, машине за ђубрење, за заштиту биља, за транспорт, машине, уређаји и опрема за наводњавање.

Износ повраћаја средстава за сектор воће, грожђе, поврће (укључујући и печурке) и цвеће је 25.000,00 - 600.000,00 динара.

Сектор остали усеви - набавка машина за примарну обраду земљишта, машине за ђубрење земљишта, сетву, садњу, машине за заштиту биља, машине за скидање/убирање усева, набавка остале опреме (ГПС навигације и друго), машине и опреме за наводњавање усева.

Износ повраћаја средстава за сектор остали усеви је 25.000,00 - 600.000,00 динара.

Сектор пчеларство - набавка нових пчелињих друштава, набавка опреме за пчеларство и набавка возила и приколица за транспорт пчелињих друштава.

Износ повраћаја средстава за сектор пчеларство је 5.000,00 - 200.000,00 динара.

Средства за подршку инвестицијама према Правилнику и по Конкурсу дедељују се бесповратно до 50% од укупне вредности инвестиције без ПДВ-а.

Конкурс је отворен до утрошка средстава а најкасније до 30.09.2018. године.
Конкурс >>>
Правилник >>>
Пријава на конкурс >>>


2. Конкурс  за остваривање права на регрес за премију осигурања усева, плодова,  вишегодишњих засада, расадника и животиња у 2017. години на територији општине Инђија

Бесповратна средства по овом конкурсу утврђују се у износу 60%  од вредности полисе. Максималан износ бесповратних средстава по једној пријави износи до 150.000,00 динара. Приликом обрачуна се узима вредност полисе без пореза на додату вредност (ПДВ). Полиса треба да је издата од стране друштва за осигурање код кога је подносилац захтева осигуран у периоду од 1. новембра претходне до 31. октобра текуће године и у моменту подношења захтева да је у потпуносту исплаћена.      

Конкурс је отворен до утрошка средстава а најкасније до 31.10.2018.године.

Додатне информације можете добити лично у Агенцији за рурални развој општине Инђија, Војводе Степе 48 или путем телефона 022/55-60-60 од 7 до 15 часова.arrowПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija