Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

30.05.2018

ПОТПИСАН УГОВОР: „Златибор градња“ купила парцелу у радној зони у Инђији

Потписивањем купопродајног уговора, српска компанија „Златибор градња“ од данас је и званично власник парцеле од 2.3 хектара у североисточној индустријској зони у Инђији. У планираном објекту величине 12 хиљада квадрата посао ће у првој фази пронаћи око 70 радника, који ће производити столарију намењену искључиво извозу на западноевропско тржиште.

По речима директора „Златибор градње“ Јеремић Јеленка, основни разлог због чега је Инђија изабрана је брзина добијања неопходних дозвола и одлична геостратешка позиција.

„Политика изградње Инђије одговара инвеститорима у смислу брзог решавања папира и доласка до изградње објекта, а самим тим до брзог обрта средстава. У другим општинама то није толико схваћено као у Инђији , јер та брзина доласка до саме градње је веома битна како би тај новац који имамо брже уложили, оплодили а са друге стране и запослили људе који овде живе“.

Атрактивност индустријске зоне у Инђији не би била толико велика да локална администрација није у последњих годину дана уложила значајна средства у њено комунално опремање. Председник општине Инђија Владимир Гак није крио задовољство што је још једна домаћа успешна компанија одлучила да свој нови погон изгради на овом месту.

„Драго нам је што имамо прилику да сарађујемо са озбиљном компанијом са тако дугом традицијом као што је „Златибор градња“. Имам само да им се захвалим што су нас изабрали и да им честитам што су постали део општине Инђија. Имамо заједнички циљ а то је да заједнички унапредимо општину, од инфраструктуре, нових радних места па до оног друштвено одговорног дела“.

Гак је додао да политика актуелног локалног руководства није само формалан однос са инвеститором, већ остваривање пријатељског односа где ће се свако осећати као да је део ове општине.

Компанија „Златибор градња“ послује од 1949. године и у првој фази запослиће око 70 радника, са тенденцијом повећања. Изградња постројења почиње одмах након прибављања свих неопходних дозвола, тако да се на јесен очекују први грађевински радови. Осим производње, изградиће се и логистички центар који ће подржати увозне и извозне компненте неопходне за производњу.ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija