Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

16.05.2018

Конкурс за суфинансирање инвестиција у набавку опреме за производњу вина и производњу и прераду печурака

Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство расписао је Конкурс за доделу средстава за суфинансирање инвестиција у набавку опреме за производњу вина и производњу и прераду печурака на територији АП Војводине у 2018. године.

Циљ и предмет овог конкурса је додела средстава за суфинансирање инвестиција набавку опреме за производњу вина и призводњу и прераду печурака на територији АП Војводине у 2018. години (у даљем тексту: Конкурс) јесте улагање у нову опрему, ради повећања прихода на пољопривредним газдинствима и запошљавања руралног становништва.

Бесповратна средстава која се додељује по овом конкурсу износе укупно 30.000.000,00 динара. Бесповратна средства за подршку инвестиција по овом конкурсу утврђују се у износу до 50% од вредности укупно прихватљивих трошкова инвестиције. За подносиоце пријава: физичка лица, предузетнике и правна лица, чија је инвестиција на подручју са отежаним условима рада у пољопривреди, физичка лица и овлашћена лица у правном лицу млађа од 40 година и жене бесповратна средства за подршку инвестиција по овом конкурсу утврђују се у износу до 60% од укупних прихватљивих трошкова ивестиције. Приликом обрачуна, узима се вредност прихватљивих трошкова инвестиције без пореза на додату вредност (ПДВ).

Максималан износ бесповратних средстава по једној пријави не може бити већи од 2.500.000,00 динара, односно 2.750.000,00 динара за подносиоце пријава: физичка лица, предузетнике и правна лица, чија је инвестиција на подручју са отежаним условима рада у пољопривреди, физичка лица и овлашћена лица у правном лицу млађа од 40 година и жене. Минималан износ бесповратних средстава по једној пријави износи 100.000,00 динара, а разматраће се само пријаве чија је вредност инвестиције 200.000,00 динара или већа од тог износа.

Бесповратна средства која се додељују по овом конкурсу намењена су за:

1. набавку опреме за производњу вина: инокс судови за вино, винификатори, универзалне посуде за вино, уређаји за контролисану ферментацију и хладну стабилизацију вина, парни генератори за стерилизацију опреме и судова и уређаји за прање, дрвени судови и бурићи за барикирање, филтери, муљаче, пумпе, центрифугални сепаратори, системи за убацивање азота, пнеуматске пресе, уређаји за затварање амбалаже - ручни и аутоматски са припадајућом опремом, линије за пуњење и етикетирање уз одговарајућу опрему, пунилице, етикетирке и чепилице, постоља за дрвену барик бурад и опрема за транспорт у склопу винарије/дестилерије.

2. Опрема за производњу и прераду печурака.

Право на подстицаје остварују лица која су уписана у Регистар пољопривредних газдинстава и

која се налазе у активном статусу, и то:

1. предузетник- носилац регистрованог комерцијалног породичног пољопривредног газдинства;

2. правно лице:

- привредно друштво;

- земљорадничка задруга.

Привредно друштво може остварити право на подстицаје ако је разврстано у микро и мало правно лице, у складу са законом којим се уређује рачуноводство.

Конкурс је отворен до утрошка средстава, а закључно са 15.06.2018. године.

За све информације и потребну документацију обратите се Агенцији за рурални развој општине Инђија на адреси ул. Војводе Степе 48 или на телефон 022/556060.
arrowПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ
Нема повезаних вести


ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija