Добродошли на званични сајт општине Инђија
Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Званична интернет презентација општине Инђија
Назад
Slika

16.05.2018

Општина Инђија обезбедила комби за превоз деце са потешкоћама у развоју

У оквиру европског пројекта „Лични пратилац деце с потешкоћама у развоју“ који реализују општина Инђија и Центар за социјални рад „Дунав“, обезбеђено је путничко возило комби за превоз деце и њихових личних пратилаца до школских установа и назад.

Жељка Годић Аврамовић, директор Центра за социјални рад каже да петнаесторо деце с потешкоћама у развоју, до школа „Антон Скала“ у Старој Пазови, „Милан Петровић“ у Новом Саду и матичних школа у Инђији, прати 15 лиценцираних личних пратилаца, а за њихов превоз до сада је коришћен стари комби ове установе. Новим превозом олакшаће се превоз деце до школе али и побољшати њихова безбедност.

Председник општине Инђија Владимир Гак рекао је да је локална самоуправа ове године издвојила никад већа средства за подршку угроженим категоријама становништва и да то показује однос према особама којима је помоћ највише потребна, у овом случају деци.

„Осим свакодневне борбе за бољи стандард грађана, довођење нових инвестиција и запошљавања људи, важно је да не изгубимо осећај за нашу децу којој је потребна помоћ. Зато смо учествовали на европском пројекту који је орочен на годину дана, али ћемо сигурно наставити његову реализацију без обзира да ли ће ЕУ наставити да га финансира или не“, истакао је Гак.

На представљању пројекта у Скупштинској сали општине Инђија присуствовали су деца са посебним потребама и њихови родитељи, одборници, директори јавних предузећа и установа, запослени у општинској управи и Центру за социјални рад. Родитељи су у обраћању истакли важност оваквог пројекта који им олакшава усклађивање свакодневних обавеза и подржали одлуку Општине да настави са њеном реализацијом.

Центар за социјални рад „Дунав“ ангажовао је 15 личних пратилаца за подршку деци са тешкоћама у развоју и њиховим породицама у општини Инђија.

Четири лична пратилаца је ангажовано са децом која похађају СОШ „Милан Петровић“ у Новом Саду, шесторо за децу која похађају СОШ „Антон Скала“ у Старој Пазови, од којих четворо иду организованим превозом комбијем а двоје у одељење у ОШ „Душан Јерковић“. Петоро је ангажовано за децу која похађају основне и средње школе на територији општине Инђија по индивидуално прилагођеном образовном програму.

Право на услугу лични пратилац остварује дете са инвалидитетом, односно са сметњама у развоју, коме је потребна подршка за задовољавање основних потреба у свакодневном животу у области кретања и комуникације са другима, под условом да је укључено у васпитно-образовну установу, односно школу, до краја редовног школовања укључујући завршетак средње школе.

Слике можете погледати ОВДЕ.ПРЕТРАГА ВЕСТИ

Текст :

Датум :

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija